Besluit jij zaken te gaan doen met de overheid? Dan liggen er een heleboel kansen, maar ook een paar ‘uitdagingen’ voor je. Sommige uitdagingen zijn zelfs absolute do nots. Met name voor wie denkt dat het eigenlijk allemaal niet zo veel verschil maakt, zakendoen met een ander bedrijf of zakendoen met de overheid. Zaken zijn zaken, toch?

Eh……. nee. Zakendoen met de overheid is een vak apart. Je moet echt even een paar vertrouwde concepten loslaten.

Download het whitepaper “Zakendoen met de overheid; do’s en dont’s”en leer:

  • dat de overheid niet om geld draait, maar om beleid
  • dat de wereld van de overheid een ‘papieren’ wereld is
  • dat bij de overheid niemand de baas is
  • hoe je een ambtenaar ziet als BFF
uea invullen

Wie inschrijft op een aanbesteding moet aan een aantal eisen voldoen. De eisen zijn per aanbesteding verschillend, maar je hebt altijd te maken met uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen.

Om aan te tonen dat je aan alle eisen voldoet, moet je een UEA invullen. Het UEA is door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat opgemaakt en door de aanbestedende dienst toegevoegd aan de aanbestedingsstukken.

Het invullen van een UEA levert in de praktijk veel hoofdpijn op en, helaas, veel fouten. Het gevolg van zo’n fout kan betekenen dat je wordt uitgesloten en dat zou zonde zijn!

Geen paniek, want in het whitepaper “Help, ik moet een UEA invullen!” loodsen we je stap voor stap door het document, zodat je zeker weet dat je geen dure misser maakt.