Informatie

Data:
dinsdag 8 maart

Tijd:

09.30 tot 16:30

Voor wie:
tendermanagers
salesmanagers
directie
management

Locatie:

centraal in Nederland

Beperkt aantal deelnemers
€ 795,- exclusief BTW

Alles wat je moet weten om succesvol zaken te doen met de overheid

Het bedrijfsleven heeft over het algemeen een gezonde haat-liefde verhouding met de overheid. Ze wil niet met en ze kan niet zonder. Want of je nu de overheid als klant wil, een subsidie wil krijgen of een vergunning nodig hebt, vroeg of laat krijg je met de overheid te maken. Met aanbestedingen of met andere bureaucratie. En daar soepel mee omgaan, gaat vaak niet vanzelf.

Het tempo en de dynamiek van het bedrijfsleven is onvergelijkbaar met die van de overheid. Daar waar bedrijven voornamelijk op aarde zijn om geld te verdienen, is de overheid er juist om geld uit te geven. Sterker nog; de overheid geeft het geld uit dat jij voor ze verdiend hebt. Dat mag niet zo maar. Daarvoor zijn uitgebreide procedures en regels opgesteld. En die regels staan soms ver af van je dagelijkse praktijk. En van wat je van de overheid wil.

Zaken doen met de overheid is dan ook een vak apart. Wie onvoorbereid op gesprek gaat bij de overheid, loopt vroeg of laat vast in een oerwoud aan regelgeving. En dat is zonde. Want diezelfde overheid is eigenlijk heel voorspelbaar en transparant. Je moet alleen even weten waar en wanneer je op moet letten. Sales is geen public sales. Stop dus maar met verkopen. Bij de overheid draait het om beleid. Om het algemeen belang. Pas als je met die begrippen kunt werken, krijg je de overheid als klant.

Laat de overheid voor je werken

Wil je de overheid voor in plaats van tegen je laten werken? Ambtenaren in beweging krijgen maar weet je niet hoe? Heb je geen idee waar je moet beginnen om meer overheden als klant te krijgen? Meld je dan nu aan voor onze training De overheid als klant. Je leert er alle principes die je nodig hebt om aan tafel te komen bij de juiste persoon en om die persoon ervan te overtuigen dat hij moet doen wat jij wil. Of dat nou gaat om een aanbesteding of een onderhandse opdracht, een subsidie of een ontheffing. Zaken doen met de overheid doe je na deze training fluitend én met succes.

Dit ga je leren

 • Hoe de overheid (niet) werkt;
  Waarom de overheid anders werkt dan een bedrijf;
  Hoe je de overheid vóór in plaats van tegen je laat werken;
  Welke regels er zijn voor contact met de overheid;
  Hoe je weet wie je moet hebben;
  Hoe je weet of er geld beschikbaar is en hoeveel;
  Hoe je weet welke overheden één op één zaken met je willen doen;
  Wat je wel en niet moet doen als je in een aanbesteding terecht kom
  Hoe je succesvol inschrijft
  Hoe je na de masterclass beter voorbereid bent op overheidsopdrachten

Gerelateerde trainingen

Liever de E-learning volgen?

Leer jij liever in je eigen tempo zonder anderen om je heen? Check dan onze E-learning. Start vandaag nog!

Over de docent:

Docent mr. drs. Ireen Boon

mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.

Inschrijven

Training de overheid als klant
Datum