Informatie

Data:
donderdag 9 september

dinsdag 5 oktober

Tijd:
09:30 tot 16.30

Voor wie:
tendermanagers
salesmanagers
directie
management

Locatie:
DIGITAAL gedurende Coronamaatregelen

Beperkt aantal deelnemers
€ 975,- exclusief BTW

Vanwege Corona is de training digitaal en is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je liever fysiek deelnemen? Selecteer dan bij inschrijven “eerstvolgende fysieke bijeenkomst”. We nemen contact met je op zodra de training weer fysiek wordt aangeboden. Past de datum je niet? Dan sta je automatisch op de lijst voor de eerstvolgende datum. Zo weet je zeker dat je plek wordt vrijgehouden.

Tenderteksten schrijven

Een goede sales tekst is bijna per definitie geen goede tendertekst. Hoe komt dat? Omdat het accent bij sales teksten ligt op het opwekken van een gevoel. Je wil dat je klant naar jouw product of dienst gaat verlangen zodat de beslissing om te kopen in jouw voordeel uitpakt.

Een goede tendertekst bestaat voornamelijk uit feiten. En uit hard bewijs voor die feiten. Waarom? Omdat de beoordelingscommissie niet op gevoel, maar op feiten beoordeelt. Een goede tendertekst loopt dus niet per sé ‘als een trein’. Een goede tendertekst beantwoordt de vraag (achter de vraag) van de overheid als klant in de taal van de overheid.

De training tenderteksten schrijven is voor iedereen die het geheim wil leren van een winnende tendertekst. Wat beweegt de inkopende overheid? En waarin is verkopen aan de overheid anders dan verkopen aan bedrijven of consumenten? Hoe bouw je een winnende tekst op? En hoe zorg je er vervolgens voor dat de beoordelingscommissie jouw aanbod op waarde weet te schatten? Leuk kunnen schrijven is één ding, maar je hebt er weinig aan als degene die jou beoordeelt, niet begrijpt wat er staat.

Optioneel: expertreview

Waardevolle feedback van een van onze experts. 

Tijdens de training worden je stukken tegengelezen door medecursisten. We weten uit ervaring dat die feedback heel waardevol wordt gevonden door cursisten. Wil jij daarnaast dat één van onze experts jouw tendertekst analyseert en je persoonlijk advies geeft over je verbeterpunten op dat concrete document? Vink dan bij je aanmelding aan ‘inclusief expert review’. Binnen een week na aanlevering van je stukken, neemt de docent persoonlijk contact met je op om de review door te spreken en je vragen te beantwoorden.

Tijdens de training leer je

  • Wat het verschil is tussen sales en public sales;
    Waar je informatie vindt over de vraag achter de vraag;
    Waar je het jargon van de overheid die jij als klant wil, vindt;
    Hoe je een winnende tendertekst opbouwt
    Wat de belangrijkste do’s en dont’s zijn

Gerelateerde trainingen

Over de docent:

Docent mr. drs. Ireen Boon

mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.

Inschrijven

Tenderteksten schrijven
Datum
Extra optie: