Informatie

Data:

Dinsdag 30 januari 2024

Tijd:
09:30 tot 16.30

Voor wie:
tendermanagers
salesmanagers
directie
management

Locatie:

centraal in Nederland

Beperkt aantal deelnemers
€ 1073,- exclusief BTW

Tenderteksten schrijven

Een goede sales tekst is bijna per definitie geen goede tendertekst. Hoe komt dat? Omdat het accent bij sales teksten ligt op het opwekken van een gevoel. Je wil dat je klant naar jouw product of dienst gaat verlangen zodat de beslissing om te kopen in jouw voordeel uitpakt.

Een goede tendertekst bestaat voornamelijk uit feiten. En uit hard bewijs voor die feiten. Waarom? Omdat de beoordelingscommissie niet op gevoel, maar op feiten beoordeelt. Een goede tendertekst loopt dus niet per sé ‘als een trein’. Een goede tendertekst beantwoordt de vraag (achter de vraag) van de overheid als klant in de taal van de overheid.

De training tenderteksten schrijven is voor iedereen die het geheim wil leren van een winnende tendertekst. Wat beweegt de inkopende overheid? En waarin is verkopen aan de overheid anders dan verkopen aan bedrijven of consumenten? Hoe bouw je een winnende tekst op? En hoe zorg je er vervolgens voor dat de beoordelingscommissie jouw aanbod op waarde weet te schatten? Leuk kunnen schrijven is één ding, maar je hebt er weinig aan als degene die jou beoordeelt, niet begrijpt wat er staat.

Optioneel: expertreview

Waardevolle feedback van een van onze experts. 

Tijdens de training worden je stukken tegengelezen door medecursisten. We weten uit ervaring dat die feedback heel waardevol wordt gevonden door cursisten. Wil jij daarnaast dat één van onze experts jouw tendertekst analyseert en je persoonlijk advies geeft over je verbeterpunten op dat concrete document? Vink dan bij je aanmelding aan ‘inclusief expert review’. Binnen een week na aanlevering van je stukken, neemt de docent persoonlijk contact met je op om de review door te spreken en je vragen te beantwoorden.

Tijdens de training leer je

  • Wat het verschil is tussen sales en public sales;
    Waar je informatie vindt over de vraag achter de vraag;
    Waar je het jargon van de overheid die jij als klant wil, vindt;
    Hoe je een winnende tendertekst opbouwt
    Wat de belangrijkste do’s en dont’s zijn
Bastina

De training ‘Winnende tenderteksten schrijven’ heeft mij inzicht in het overheidsorgaan als opdrachtgever gegeven, wat een belangrijke (eerste) stap is richting een succesvolle tendertekst.

Ik vond de training superleuk en leerzaam! Door de praktische invulling kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk en ook de basale kennis m.b.t. aanbesteden en het overheidsorgaan is onmisbaar.

Ireen is echt de ideale trainer bij uitstek! Door haar enorme kennis en kunde is de training zoveel interessanter en praktischer geworden, omdat er voldoende ruimte was om praktijkvoorbeelden door te spreken. De taaie stof m.b.t. aanbestedingsrecht bleek ineens heel interessant!

Ik zou deze training zeker aanbevelen, omdat je deze training eigenlijk als basis nodig hebt om met het schrijven van tenderteksten aan de gang te gaan. Al moet het natuurlijk niet zo zijn dat al onze concullega’s straks ook geweldige tenderteksten schrijven met de ontvangen tips en tricks van Ireen 😉

Anoniem

Ik volgde de training “Winnende tenderteksten schrijven” om zo mijn kennis over het schrijven van goede tenderteksten te vergroten om zo winkans op aanbestedingen te vergroten.
Ik heb veel inzichten en kennis opgedaan over hoe je een aanbesteding goed kan aanpakken en hoe ik de vragen die zij stellen goed kan beantwoorden. Daarnaast ook tips gekregen over vragen stellen bij de NvI

De inhoud van de training paste goed bij de leervragen en daardoor heb ik veel geleerd

De interactie met de trainer was ook heel fijn en goed. Ireen is zeer kundig, overtuigend en geeft een op een prettige toegankelijke wijze training. Ik zou deze training zeker aan anderen aanraden als zij betere tenderteksten willen leren schrijven.

Anoniem

Ik volgde de training Winnende Tenderteksten schrijven, omdat ik mijn vaardigheden wilde aanscherpen en inspiratie opdoen. Dat is ruimschoots gelukt en daarnaast ben ik mij bewuster geworden van de meerwaarde van de NvI-fase.

De interactie met Ireen was plezierig en energiek.

En ik denk dat veel mensen hun voordeel kunnen doen met deze training.

Anoniem

Wij werken met verschillende overheidspartijen en krijgen regelmatig aanbestedingen binnen, de training Winnende Tenderteksten was logisch om te volgen.

De training heeft mij concreet meer inzicht in de structuur van teksten opgeleverd. En handvaten om betere teksten te schrijven. Ik vond het een goede tip om beleidsstukken van de aanbestedende door te lezen.

De inhoud van de training was zeer compleet en had een goede structuur.

Bedankt voor deze fijne praktische training!

Anoniem

Ik wilde de training “Winnende Tenderteksten schrijven” volgen, omdat ik voel dat daar winst (bij mij en de organisatie) is te behalen. Na het volgen ervaar ik vooral meer scherpte: op het vragen stellen, op de spelregels, op de wijze van invullen.

Fijn dat de training afgestemd werd op onze praktijk, scherp, helder. Fijn om de spelregels ook beter te kunnen snappen.

Ireen voelt voor mij als een super bekwame en betrokken professional. Ze draait er niet omheen en slaat wat mij betreft echt de goede toon aan. Ik zou de training zeker aanbevelen, omdat ik denk dat het iedereen een stap verder zou brengen.

Over de docent:

Docent mr. drs. Ireen Boon

mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.

Inschrijven

Tenderteksten schrijven
Datum
Extra optie:

Kunnen we na de training ook bij jullie terecht voor vragen?

Jazeker, al onze cursisten krijgen na afloop van de training een virtuele strippenkaart mee waarmee ze binnen een half jaar na het afronden van de training gratis vragen kunnen stellen aan de specialisten van Trias Politica Advies. Alleen als er voor complexe vragen deskresearch nodig is, of als het maximum van 3 uur gratis advies is bereikt, worden kosten in rekening gebracht. Dit communiceren we natuurlijk vooraf. Alle andere vragen beantwoorden wij kosteloos bij wijze van aftersales.

Kan ik een collega meenemen en krijgen we dan korting?

Ja dat kan zeker. De korting is trainingsafhankelijk, dus neem gerust even contact op als jullie je keuze hebben gemaakt.

Wat is het verschil tussen E-learning en een gewone training?

E-learning hebben we gemaakt om jou de ruimte te geven in je eigen tijd en tempo te leren. Bij een gewone training zit je fysiek of digitaal met anderen in een (virtuele) ruimte, bij E-learning ben je alleen in een online omgeving. Je kunt dus leren vanaf je eigen bank op momenten die jij zelf kiest. Er is geen interactie met de docent bij een E-learning, die is er wel bij een gewone (online) training.

Heeft het zin om eerst een E-learning te kopen om te zien of het wat voor me is en dan daarna een training te volgen of hoor ik dan hetzelfde?

Veel mensen doen dat inderdaad; ze maken kennis met onze lesmethode via de E-learning en volgen dan bij wijze van verdieping later ook de training. Het leuke daarvan is dat je al wel globaal weet waar het over gaat zodat je eventuele vragen die je hebt goed kunt voorbereiden. Een fysieke training duurt een hele dag en een E-learning ronden de meesten in 1,5 uur af; er is dus meer content in een training dan in een E-learning. Eigenlijk is een E-learning de snelste manier om tot de kern te komen, waar een training echt ook ingaat op persoonlijke vragen van deelnemer.

Kan ik tijdens het volgen van jullie E-learning vragen stellen?

Ja, dat kan gewoon via ons contactformulier. Daarnaast sluit de E-learning af met een code om een adviesgesprek te hebben met de trainer die de E-learning heeft gemaakt. Daarin mag je alle vragen stellen, ook over een lopende aanbesteding waar je aan werkt.

Ik heb nog nooit meegedaan aan een aanbesteding, welke training raden jullie me aan?

Je kunt dan het beste kiezen voor EHBA of de meerdaagse masterclass, het is maar net hoeveel tijd je wilt investeren.

Ik doe dit werk al een tijdje maar eigenlijk ‘doe ik maar wat’. Ik zoek een training om de belangrijkste basiskennis op te doen. Welke raden jullie aan?

Je kunt dan het beste kiezen voor de E-learning of training EHBA, afhankelijk van je voorkeur om klassikaal of individueel te leren.

Ik wil meer begrijpen over hoe de overheid werkt omdat ik meer invloed wil op het voortraject van aanbestedingen. Welke training raden jullie me aan?

De training ‘Onderhands aanbesteden‘. Tijdens deze training komen de belangrijkste principes van invloed op aanbestedingen aan bod. Deze training is toegespitst op onderhandse opdrachten, maar veel van de lessen gelden ook voor Europese opdrachten.

Ik wil meer grip tijdens de aanbesteding op eisen en wensen, welke training raden jullie me aan?

Afhankelijk van je hoeveelheid tijd, zou je kunnen kiezen voor de meerdaagse masterclass of de masterclass ‘Strategische vragen stellen voor de NvI‘. De meerdaagse masterclass geeft je handvatten voor het totale proces en is dus intensiever; de masterclass ‘Vragen stellen’ behandelt uitsluitend de kunst van het vragen stellen. Je werkt tijdens deze dag aan de hand van je eigen vragen en gaat die op verschillende manieren finetunen. Aan het eind van die dag heb je zo een set vragen die je voortaan kunt stellen waar je wél antwoord op krijgt.

Ik wil invloed op de overheid, maar ik heb geen idee bij wie ik moet zijn en hoe ik te werk moet gaan. Welke training hebben jullie voor mij?

De overheid als klant‘ is de beste training voor jou. Je leert hoe de overheid (niet) werkt en waarom dat zo is. Je leert hoe je erachter komt wie je stakeholders zijn en hoe je die kunt benaderen. En je leert de taal van de overheid zodat je voortaan niet meer met je mond vol tanden staat.