Informatie

Data:

donderdag 2 september

dinsdag 28 september

Tijd: 09:30 tot 16:30

Voor wie: tendermanagers salesmanagers directie management

Locatie: DIGITAAL gedurende de Coronamaatregelen

Beperkt aantal deelnemers € 875,- exclusief BTW

Vanwege Corona is de training digitaal en is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je liever fysiek deelnemen? Selecteer dan bij inschrijven “eerstvolgende fysieke bijeenkomst”. We nemen contact met je op zodra de training weer fysiek wordt aangeboden. Past de datum je niet? Dan sta je automatisch op de lijst voor de eerstvolgende datum. Zo weet je zeker dat je plek wordt vrijgehouden.

(Meervoudig) onderhands aanbesteden

De overheid als klant, maar dan zonder Europese rompslomp

Wist je dat lang niet alles wat de overheid inkoopt Europees hoeft te worden aanbesteed? Sterker nog, het merendeel van de overheidsopdrachten wordt vergeven zónder Europese aanbesteding. Onderhands dus. Aan wie? Dat bepaalt de overheid zelf. Wil jij ook graag in beeld komen bij de overheid om te verkopen zonder Europese aanbesteding? Dan is de training onderhands aanbesteden wat voor jou!

Verkopen op uitnodiging

Onderhandse aanbestedingen zijn net als besloten feesten: je komt er alleen voor in aanmerking als je ervoor wordt uitgenodigd. Dat betekent dat je in een select gezelschap bent, heel anders dus dan bij een Europese procedure. In de regel kan iedereen daar aan meedoen. Bij onderhandse opdrachten ben je soms de enige die offerte uit mag brengen, soms zijn er anderen aan wie ook offerte is gevraagd. Maar er zijn nooit meer dan 5 concurrenten tegelijk met elkaar in de race. De concurrentie is dus beperkt en dat biedt aantrekkelijke kansen.
Welke bedrijven een uitnodiging ontvangen om offerte uit te brengen, kiest de overheid zelf. Dat doet zij op basis van haar beleid. Je komt dus niet vanzelf een keer aan de beurt als je niks doet; je zult je proactief moeten melden. Met een goed verhaal natuurlijk. Hoe je dat doet, leer je in deze training.

Dit ga je leren:

 • Wat zijn onderhandse opdrachten?
  Waar vind je onderhandse opdrachten?
  Welke regels gelden voor onderhandse opdrachten?
  Wie werken met voorkeurslijsten?
  Hoe kom je op een voorkeurslijst?
  Welke beleidsinformatie heb je nodig?
  Hoe maak je een bedrijfspresentatie die naadloos past in het beleid?
  Hoe kun je expertise aanbieden?

Gerelateerde trainingen

Over de docent: Docent mr. drs. Ireen Boon mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.

Inschrijven

(meervoudig) onderhands aanbesteden
Keuzerondjes