Informatie

Data:

Indien u interesse heeft om deze training te volgen kunt u contact opnemen met Andrea Doesburg, andrea@triaspolitica.com

Tijd:

09:30 tot 16:30

Voor wie:

tendermanagers

salesmanagers

directie management

Locatie:

centraal in Nederland

Beperkt aantal deelnemers

€ 963,- exclusief BTW

(Meervoudig) onderhands aanbesteden

De overheid als klant, maar dan zonder Europese rompslomp

Wist je dat lang niet alles wat de overheid inkoopt Europees hoeft te worden aanbesteed? Sterker nog, het merendeel van de overheidsopdrachten wordt vergeven zónder Europese aanbesteding. Onderhands dus. Aan wie? Dat bepaalt de overheid zelf. Wil jij ook graag in beeld komen bij de overheid om te verkopen zonder Europese aanbesteding? Dan is de training onderhands aanbesteden wat voor jou!

Verkopen op uitnodiging

Onderhandse aanbestedingen zijn net als besloten feesten: je komt er alleen voor in aanmerking als je ervoor wordt uitgenodigd. Dat betekent dat je in een select gezelschap bent, heel anders dus dan bij een Europese procedure. In de regel kan iedereen daar aan meedoen. Bij onderhandse opdrachten ben je soms de enige die offerte uit mag brengen, soms zijn er anderen aan wie ook offerte is gevraagd. Maar er zijn nooit meer dan 5 concurrenten tegelijk met elkaar in de race. De concurrentie is dus beperkt en dat biedt aantrekkelijke kansen.
Welke bedrijven een uitnodiging ontvangen om offerte uit te brengen, kiest de overheid zelf. Dat doet zij op basis van haar beleid. Je komt dus niet vanzelf een keer aan de beurt als je niks doet; je zult je proactief moeten melden. Met een goed verhaal natuurlijk. Hoe je dat doet, leer je in deze training.

Dit ga je leren:

 • Wat zijn onderhandse opdrachten?
  Waar vind je onderhandse opdrachten?
  Welke regels gelden voor onderhandse opdrachten?
  Wie werken met voorkeurslijsten?
  Hoe kom je op een voorkeurslijst?
  Welke beleidsinformatie heb je nodig?
  Hoe maak je een bedrijfspresentatie die naadloos past in het beleid?
  Hoe kun je expertise aanbieden?

Gerelateerde trainingen

Over de docent: Docent mr. drs. Ireen Boon mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.

Inschrijven

(meervoudig) onderhands aanbesteden
Keuzerondjes

Kunnen we na de training ook bij jullie terecht voor vragen?

Jazeker, al onze cursisten krijgen na afloop van de training een virtuele strippenkaart mee waarmee ze binnen een half jaar na het afronden van de training gratis vragen kunnen stellen aan de specialisten van Trias Politica Advies. Alleen als er voor complexe vragen deskresearch nodig is, of als het maximum van 3 uur gratis advies is bereikt, worden kosten in rekening gebracht. Dit communiceren we natuurlijk vooraf. Alle andere vragen beantwoorden wij kosteloos bij wijze van aftersales.

Kan ik een collega meenemen en krijgen we dan korting?

Ja dat kan zeker. De korting is trainingsafhankelijk, dus neem gerust even contact op als jullie je keuze hebben gemaakt.

Wat is het verschil tussen E-learning en een gewone training?

E-learning hebben we gemaakt om jou de ruimte te geven in je eigen tijd en tempo te leren. Bij een gewone training zit je fysiek of digitaal met anderen in een (virtuele) ruimte, bij E-learning ben je alleen in een online omgeving. Je kunt dus leren vanaf je eigen bank op momenten die jij zelf kiest. Er is geen interactie met de docent bij een E-learning, die is er wel bij een gewone (online) training.

Heeft het zin om eerst een E-learning te kopen om te zien of het wat voor me is en dan daarna een training te volgen of hoor ik dan hetzelfde?

Veel mensen doen dat inderdaad; ze maken kennis met onze lesmethode via de E-learning en volgen dan bij wijze van verdieping later ook de training. Het leuke daarvan is dat je al wel globaal weet waar het over gaat zodat je eventuele vragen die je hebt goed kunt voorbereiden. Een fysieke training duurt een hele dag en een E-learning ronden de meesten in 1,5 uur af; er is dus meer content in een training dan in een E-learning. Eigenlijk is een E-learning de snelste manier om tot de kern te komen, waar een training echt ook ingaat op persoonlijke vragen van deelnemer.

Kan ik tijdens het volgen van jullie E-learning vragen stellen?

Ja, dat kan gewoon via ons contactformulier. Daarnaast sluit de E-learning af met een code om een adviesgesprek te hebben met de trainer die de E-learning heeft gemaakt. Daarin mag je alle vragen stellen, ook over een lopende aanbesteding waar je aan werkt.

Ik heb nog nooit meegedaan aan een aanbesteding, welke training raden jullie me aan?

Je kunt dan het beste kiezen voor EHBA of de meerdaagse masterclass, het is maar net hoeveel tijd je wilt investeren.

Ik doe dit werk al een tijdje maar eigenlijk ‘doe ik maar wat’. Ik zoek een training om de belangrijkste basiskennis op te doen. Welke raden jullie aan?

Je kunt dan het beste kiezen voor de E-learning of training EHBA, afhankelijk van je voorkeur om klassikaal of individueel te leren.

Ik wil meer begrijpen over hoe de overheid werkt omdat ik meer invloed wil op het voortraject van aanbestedingen. Welke training raden jullie me aan?

De training ‘Onderhands aanbesteden‘. Tijdens deze training komen de belangrijkste principes van invloed op aanbestedingen aan bod. Deze training is toegespitst op onderhandse opdrachten, maar veel van de lessen gelden ook voor Europese opdrachten.

Ik wil meer grip tijdens de aanbesteding op eisen en wensen, welke training raden jullie me aan?

Afhankelijk van je hoeveelheid tijd, zou je kunnen kiezen voor de meerdaagse masterclass of de masterclass ‘Strategische vragen stellen voor de NvI‘. De meerdaagse masterclass geeft je handvatten voor het totale proces en is dus intensiever; de masterclass ‘Vragen stellen’ behandelt uitsluitend de kunst van het vragen stellen. Je werkt tijdens deze dag aan de hand van je eigen vragen en gaat die op verschillende manieren finetunen. Aan het eind van die dag heb je zo een set vragen die je voortaan kunt stellen waar je wél antwoord op krijgt.

Ik wil invloed op de overheid, maar ik heb geen idee bij wie ik moet zijn en hoe ik te werk moet gaan. Welke training hebben jullie voor mij?

De overheid als klant‘ is de beste training voor jou. Je leert hoe de overheid (niet) werkt en waarom dat zo is. Je leert hoe je erachter komt wie je stakeholders zijn en hoe je die kunt benaderen. En je leert de taal van de overheid zodat je voortaan niet meer met je mond vol tanden staat.

Liever de E-learning volgen?

Leer jij liever in je eigen tempo zonder anderen om je heen? Check dan onze E-learning. Start vandaag nog!