Informatie

Data: donderdag 24 juni

Tijd: 09:30 tot 16:30

Voor wie: tendermanagers salesmanagers directie management

Locatie: DIGITAAL gedurende de Coronamaatregelen

Beperkt aantal deelnemers € 875,- exclusief BTW

Vanwege Corona is de training digitaal en is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je liever fysiek deelnemen? Selecteer dan bij inschrijven “eerstvolgende fysieke bijeenkomst”. We nemen contact met je op zodra de training weer fysiek wordt aangeboden. Past de datum je niet? Dan sta je automatisch op de lijst voor de eerstvolgende datum. Zo weet je zeker dat je plek wordt vrijgehouden.

(Meervoudig) onderhands aanbesteden

De overheid als klant, maar dan zonder Europese rompslomp

Wist je dat lang niet alles wat de overheid inkoopt Europees hoeft te worden aanbesteed? Sterker nog, het merendeel van de overheidsopdrachten wordt vergeven zónder Europese aanbesteding. Onderhands dus. Aan wie? Dat bepaalt de overheid zelf. Wil jij ook graag in beeld komen bij de overheid om te verkopen zonder Europese aanbesteding? Dan is de training onderhands aanbesteden wat voor jou!

Verkopen op uitnodiging

Onderhandse aanbestedingen zijn net als besloten feesten: je komt er alleen voor in aanmerking als je ervoor wordt uitgenodigd. Dat betekent dat je in een select gezelschap bent, heel anders dus dan bij een Europese procedure. In de regel kan iedereen daar aan meedoen. Bij onderhandse opdrachten ben je soms de enige die offerte uit mag brengen, soms zijn er anderen aan wie ook offerte is gevraagd. Maar er zijn nooit meer dan 5 concurrenten tegelijk met elkaar in de race. De concurrentie is dus beperkt en dat biedt aantrekkelijke kansen.
Welke bedrijven een uitnodiging ontvangen om offerte uit te brengen, kiest de overheid zelf. Dat doet zij op basis van haar beleid. Je komt dus niet vanzelf een keer aan de beurt als je niks doet; je zult je proactief moeten melden. Met een goed verhaal natuurlijk. Hoe je dat doet, leer je in deze training.

Korting op unieke database voor onderhands aanbesteden

Trias Politica is gespecialiseerd in de vraag áchter de vraag en de context waarin overheidsopdrachten ontstaan. Wij kennen de structuur van de overheid en we weten precies welke informatie je nodig hebt om een opdracht te winnen. Wij hebben de informatie die je nodig hebt voor onderhandse opdrachten verzameld in onze database, TenderXL. Tijdens deze training werken we vanuit TenderXL waarin alle beleidsstukken, inkoopprofielen, voorkeurslijsten en contactpersonen bij elkaar staan. Dat scheelt veel tijd tijdens de oefeningen en straks ook in je dagelijkse werk als je aan de slag gaat met wat je tijdens de training hebt geleerd.
Cursisten die aansluitend aan de training gebruik willen blijven maken van deze superhandige database, krijgen 10% korting op een jaarabonnement TenderXL Light.

Dit ga je leren:

 • Wat zijn onderhandse opdrachten?
  Waar vind je onderhandse opdrachten?
  Welke regels gelden voor onderhandse opdrachten?
  Wie werken met voorkeurslijsten?
  Hoe kom je op een voorkeurslijst?
  Welke beleidsinformatie heb je nodig?
  Hoe maak je een bedrijfspresentatie die naadloos past in het beleid?
  Hoe kun je expertise aanbieden?

Gerelateerde trainingen

Over de docent: Docent mr. drs. Ireen Boon mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.

Inschrijven

(meervoudig) onderhands aanbesteden
Keuzerondjes