Informatie:

Voor wie:

  • tendermanagers
  • salesmanagers
  • directie
  • management

Duur E-learning:
De duur van de e-learning is gemiddeld ongeveer 75-90 minuten en afhankelijk van je eigen leertempo. Je kan de lessen in de e-learning zo vaak bekijken als je wil binnen 2 maanden na aankoop.

Invloed op aanbestedingen

Strategische vragen stellen bij aanbestedingen

Eén van de meest onderschatte momenten waarop je invloed kunt hebben op de eisen van een aanbesteding, is tijdens de vragenronde. Vragen stellen bij aanbestedingen kan namelijk -anders dan de meeste inschrijvers denken-  over veel meer dan alleen over technische specificaties of inhoudelijke onduidelijkheden. Wie de kunst van het vragen stellen beheerst, scoort beter bij aanbestedingen.

Kansen in de vragenronde

Ook (onverzekerbare) aansprakelijkheden kunnen door vragen stellen bij aanbestedingen ter discussie worden gesteld en aangepast. Maar de vragenronde is in meer opzichten het moment bij uitstek om de aanbesteding te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door de eisen naar beneden te laten bijstellen zodat je toch wel kunt meedingen. Of juist de eisen op te laten krikken zodat je zeker weet dat je belangrijkste concurrent niet kan meedoen. Maar ook door een vraag zo te formuleren dat er een juridisch risico ontstaat voor de aanbestedende dienst. Wist je trouwens dat bij een wezenlijke wijziging de hele opdracht van de markt gehaald moet worden? En dat je zo’n wijziging vaak zelf kunt vinden of suggereren?

Dit ga je leren:

Welke soorten vragen er zijn
Welke vraag je het beste kunt gebruiken in verschillende situaties
Hoe je een antwoord voorkomt als: “niet akkoord. Zie bestek” of: “nee”.
Hoe je de aanbestedende dienst kunt dwingen tot het treffen van maatregelen
Met welke vragen je concurrenten uitschakelt in de vragenronde

E-learning nu kopen

Bevat:

  • Afsluitende kennisquiz
  • Certificaat na afloop
  • Toegang binnen 1 werkdag na aankoop
  • Inclusief bonusmateriaal

Prijs: € 350,- exclusief BTW

Over de docent: 

Docent mr. drs. Ireen Boon

mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.