Informatie

Data:
Indien u interesse heeft om deze training te volgen kunt u contact opnemen met Andrea Doesburg, andrea@triaspolitica.com

Tijd:
09:30 tot 16:30

Voor wie:
tendermanagers
salesmanagers
directie
inkopers

Locatie:
centraal in Nederland

Beperkt aantal deelnemers
€ 875,- exclusief BTW

Actualiteiten aanbestedingsrecht én aanbestedingspraktijk

Recente uitspraken van rechters, de Commissie van Aanbestedingsexperts en de Europese Commissie

Aanbestedingen zijn juridische gevaartes. Niet verwonderlijk dus, dat er veel uitspraken van rechters en andere instanties over zijn. Wist je dat gerechtelijke uitspraken, jurisprudentie is en dat die uitspraken in principe gelden voor iedereen? Dus ook voor jou, ook al was je niet betrokken bij de zaak zelf. Het bijhouden van de stand van de rechtspraak is daarom ook voor niet-juristen van belang. Het is alleen vaak moeilijke materie. Goed nieuws, in deze training word je helemaal bijgepraat zonder dat je ook maar één keer hoeft te vragen wat die term betekent. Juridische uitspraken voor niet-juristen, dus.

CvA, Rechtbank, Hof, Hoge Raad, Europese Commissie

Onze eigen huisadvocate mr Anne Vokurka-Viruly neemt je aan de hand mee door het oerwoud van rechtsprekende instanties. Dat doet zij op haar eigen fameuze wijze: helder en met humor. Iedere uitspraak die wordt behandeld, eindigt met een overzichtelijk stappenplan zodat je na de training ook voor jouw eigen geval weet wat je moet doen of juist moet laten.

Ireen Boon vertaalt de rechtsregels vervolgens in handige handvatten voor de nota van inlichtingen zodat je weet hoe je de rechtsregels kunt gebruiken om de aanbestedende dienst te overtuigen in jouw eigen voordeel. Na afloop van de training worden alle besproken uitspraken en geformuleerde vragen per mail nagezonden.

Dit ga je leren:

 • Welke soorten uitspraken er zijn
  Hoe je juridische uitspraken moet lezen
  Wat de meest spraakmakende uitspraken van dit kwartaal zijn
  Wat de rechtsregels zijn van deze zaken die voor iedereen gelden
  Hoe je deze uitspraken kunt gebruiken in de vragenronde
  Hoe je vragen zo opstelt dat zij dienen als dossier in een rechtszaak of klachtenprocedure na afloop.

Gerelateerde trainingen

Over de docenten:

mr.-A.J.F.-Vokurka-Viruly

Docent mr. Anne Vokurka-Viruly

mr. Anne Vokurka-Viruly is doorgewinterd aanbestedingsadvocate bij ScheerSanders advocaten in Den Haag. Anne is de huisadvocaat van Trias Politica Advies en helpt onze klanten met alle vormen van juridisch advies, van het beoordelen van gunningsbeslissingen tot en met het voeren van gerechtelijke procedures. Anne staat bekend om haar kraakheldere adviezen en haar heldere en toegankelijke uitleg van soms complexe materie. Daarnaast wordt de uiterst vriendelijke toon waarop zij kort gedingen aankondigt, alom geprezen.

Docent mr. drs. Ireen Boon

mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.

Inschrijven

Actualiteiten aanbestedingsrecht en aanbestedingspraktijk
Keuzerondjes