Informatie

Data:

Indien u interesse heeft om deze training te volgen kunt u contact opnemen met Andrea Doesburg, andrea@triaspolitica.com

Tijd:

09.30 tot 16:30

Voor wie:
tendermanagers
salesmanagers
directie
management

Locatie:

centraal in Nederland

Beperkt aantal deelnemers
€ 1099,- exclusief BTW

Meer overheidsopdrachten winnen?

Eerste hulp bij aanbesteden

Overheidsopdrachten. Wie zou ze niet willen hebben? Maar waar moet je dan beginnen? Met een orderportefeuille van ruim 73 miljard euro per jaar is de overheid is een aantrekkelijke klant voor het bedrijfsleven. Toch hebben veel bedrijven moeite om zaken te doen met de overheid omdat het al snel uitdraait op een (Europese) aanbestedingsprocedure. Wie onbekend is met de regels, ziet al snel op tegen het traject van inschrijven op aanbestedingen. Aanbestedingen hebben namelijk een slechte naam. De procedures zijn traag en star en er is geen normaal gesprek over maatwerk mogelijk. Dat frustreert iedere professional die het liefste maatwerk levert. Toch is het ook bij aanbestedingen mogelijk om wel degelijk maatwerk te leveren. De manier waarop je aanbiedt, is alleen anders dan je gewend bent.

Schaken versus dammen

Regulier verkopen aan consumenten of B2B kent een dynamiek die te vergelijken is met een potje dammen; wit begint, zwart wint. Iedere steen kan hetzelfde zetten en wie de meeste dammen scoort, heeft gewonnen. Verkopen aan de overheid is veel meer een schaakspel. Er zijn veel verschillende stukken waarmee je diverse soorten zetten kunt doen. Bovendien is de inzet de hoofdprijs: de koning.

De sleutel tot succesvol inschrijven op aanbestedingen ligt in een combinatie van slimme strategie, sterke prijsstelling en rake formuleringen. Maar het begint allemaal met basiskennis over de spelregels. Wie de basiskennis mist, zet zichzelf namelijk onherroepelijk buitenspel.

Wil jij ook weten hoe je succesvol kunt inschrijven op aanbestedingen? Zoek je meer overheden om aan te leveren maar weet je niet waar je de opdrachten kunt vinden? Heb je moeite met het doorgronden van de uitvraag? Meld je dan nu aan voor onze speciale stoomcursus.

In de stoomcursus inschrijven op aanbestedingen brengen we je op praktische wijze de belangrijkste spelregels van aanbesteden bij. En de slimste trucjes om eromheen te laveren. Waar je als amateur binnenkomt, loop je aan het eind van de dag als een professional de deur uit, gewapend met een berg praktisch toepasbare kennis zodat je meteen kunt beginnen met succesvol inschrijven op aanbestedingen.

Onderdelen training

 • Aanbesteden, waarom moet het en wie doet het?
  Waar vind ik opdrachten?
  Hoe bepaal ik mijn kansen?
  Slimme vragen stellen in de inlichtingenronde
  Basisbeginselen van aanbestedingsrecht
  Beoordelingsmethodieken en hun kansen
  Slimme trucs uit de professionele inschrijfpraktijk
  Valkuilen en veelgemaakte fouten

Reviews van cursisten

Henri

``Zojuist een training gevolgd bij Ireen Boon, zeer tevreden over. De training was leerzaam waarbij Ireen direct voorbeelden bespreekbaar maakte uit de praktijk. Ireen weet de wat taaie stof over aanbesteden levendig en leuk te maken en inzichtelijk te maken waar winst te behalen valt. Zin in de volgende aanbesteding!``
Paul

``Mijn review voor concurrenten is: niet beginnen aan hulp van Trias Politica Advies! Jullie zijn mijn geheime wapen om aanbestedingen te winnen, ik kijk wel lelijk uit voor ik jullie aanprijs en anderen help om ook beter te scoren:)``

Over de docent:

Docent mr. drs. Ireen Boon

mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.

Actie:
Boek nu en ontvang 3 uur gratis advies van onze experts bij je eerstvolgende aanbesteding.

Inschrijven

Eerste hulp bij aanbestedingen winnen
Datum

Wat is het verschil tussen de training 'Eerste Hulp Bij Aanbestedingen winnen' en de meerdaagse masterclass 'Sales versus Public Sales'?

De training is een basiscursus voor iedereen die snel up to speed wil raken. We behandelen de belangrijkste basisregels en do’s and dont’s in één dag. Na afloop van die dag kun je direct aan de slag met concrete tips. De training is toegankelijk voor iedereen, met of zonder ervaring.

De meerdaagse masterclass gaat veel dieper in op alle aspecten en behandelt ook kansen op beïnvloeding in het voortraject tot en met het aanvechten van een gunningsbeslissing na afloop. Tijdens deze meerdaagse masterclass werk je in klein, exclusief gezelschap aan een fictieve aanbesteding. Zo doorloop je het gehele traject en leer je van de trainer maar zeker ook van soortgenoten uit andere branches. Voor de masterclass geldt exclusiviteit: we laten maar één bedrijf per branche toe per editie. Zo voorkomen we dat concurrenten elkaars stukken te zien krijgen.

Hoe gaan jullie om met de corona maatregelen?

Wij volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat als een training in een periode van lockdown valt, wij de training verschuiven naar een andere datum. Ook bieden wij de mogelijkheid om een digitale versie van de training te volgen als uitstel niet wenselijk is (m.u.v. de meerdaagse masterclass; die is altijd fysiek of wordt doorgeschoven). Als trainen wel is toegestaan, werken wij in kleine groepen met veel afstand, goede ventilatie en op basis van een geldige QRcode.

Bieden jullie ook nazorg?

Jazeker, al onze cursisten krijgen na afloop van de training een virtuele strippenkaart mee waarmee ze binnen een half jaar na het afronden van de training gratis vragen kunnen stellen aan de specialisten van Trias Politica Advies. Alleen als er voor complexe vragen deskresearch nodig is, of als het maximum van 3 uur gratis advies is bereikt, worden kosten in rekening gebracht. Dit communiceren we natuurlijk vooraf. Alle andere vragen beantwoorden wij kosteloos bij wijze van aftersales.

Kan ik een collega meenemen en krijgen we dan korting?

Ja dat kan zeker. De korting is trainingsafhankelijk, dus neem gerust even contact op als jullie je keuze hebben gemaakt.

Wat is het verschil tussen E-learning en een gewone training?

E-learning hebben we gemaakt om jou de ruimte te geven in je eigen tijd en tempo te leren. Bij een gewone training zit je fysiek of digitaal met anderen in een (virtuele) ruimte, bij E-learning ben je alleen in een online omgeving. Je kunt dus leren vanaf je eigen bank op momenten die jij zelf kiest. Er is geen interactie met de docent bij een E-learning, die is er wel bij een gewone (online) training.

Heeft het zin om eerst een E-learning te kopen om te zien of het wat voor me is en dan daarna een training te volgen of hoor ik dan hetzelfde?

Veel mensen doen dat inderdaad; ze maken kennis met onze lesmethode via de E-learning en volgen dan bij wijze van verdieping later ook de training. Het leuke daarvan is dat je al wel globaal weet waar het over gaat zodat je eventuele vragen die je hebt goed kunt voorbereiden. Een fysieke training duurt een hele dag en een E-learning ronden de meesten in 1,5 uur af; er is dus meer content in een training dan in een E-learning. Eigenlijk is een E-learning de snelste manier om tot de kern te komen, waar een training echt ook ingaat op persoonlijke vragen van deelnemer.

Kan ik tijdens het volgen van jullie E-learning vragen stellen?

Ja, dat kan gewoon via ons contactformulier. Daarnaast sluit de E-learning af met een code om een adviesgesprek te hebben met de trainer die de E-learning heeft gemaakt. Daarin mag je alle vragen stellen, ook over een lopende aanbesteding waar je aan werkt.

Ik heb nog nooit meegedaan aan een aanbesteding, welke training raden jullie me aan?

Je kunt dan het beste kiezen voor EHBA of de meerdaagse masterclass, het is maar net hoeveel tijd je wilt investeren.

Ik doe dit werk al een tijdje maar eigenlijk ‘doe ik maar wat’. Ik zoek een training om de belangrijkste basiskennis op te doen. Welke raden jullie aan?

Je kunt dan het beste kiezen voor de E-learning of training EHBA, afhankelijk van je voorkeur om klassikaal of individueel te leren.

Ik wil meer begrijpen over hoe de overheid werkt omdat ik meer invloed wil op het voortraject van aanbestedingen. Welke training raden jullie me aan?

De training ‘Onderhands aanbesteden‘. Tijdens deze training komen de belangrijkste principes van invloed op aanbestedingen aan bod. Deze training is toegespitst op onderhandse opdrachten, maar veel van de lessen gelden ook voor Europese opdrachten.

Ik wil meer grip tijdens de aanbesteding op eisen en wensen, welke training raden jullie me aan?

Afhankelijk van je hoeveelheid tijd, zou je kunnen kiezen voor de meerdaagse masterclass of de masterclass ‘Strategische vragen stellen voor de NvI‘. De meerdaagse masterclass geeft je handvatten voor het totale proces en is dus intensiever; de masterclass ‘Vragen stellen’ behandelt uitsluitend de kunst van het vragen stellen. Je werkt tijdens deze dag aan de hand van je eigen vragen en gaat die op verschillende manieren finetunen. Aan het eind van die dag heb je zo een set vragen die je voortaan kunt stellen waar je wél antwoord op krijgt.

Ik wil invloed op de overheid, maar ik heb geen idee bij wie ik moet zijn en hoe ik te werk moet gaan. Welke training hebben jullie voor mij?

De overheid als klant‘ is de beste training voor jou. Je leert hoe de overheid (niet) werkt en waarom dat zo is. Je leert hoe je erachter komt wie je stakeholders zijn en hoe je die kunt benaderen. En je leert de taal van de overheid zodat je voortaan niet meer met je mond vol tanden staat.

Liever de E-learning volgen?

Leer jij liever in je eigen tempo zonder anderen om je heen? Check dan onze E-learning. Start vandaag nog!