Informatie

Data:
donderdag 10 februari

Tijd:
09.30 tot 16:30

Voor wie:
tendermanagers
salesmanagers
directie
management

Locatie:

centraal in Nederland

Beperkt aantal deelnemers
€ 999,- exclusief BTW

Meer overheidsopdrachten winnen?

Eerste hulp bij aanbesteden

Overheidsopdrachten. Wie zou ze niet willen hebben? Maar waar moet je dan beginnen? Met een orderportefeuille van ruim 73 miljard euro per jaar is de overheid is een aantrekkelijke klant voor het bedrijfsleven. Toch hebben veel bedrijven moeite om zaken te doen met de overheid omdat het al snel uitdraait op een (Europese) aanbestedingsprocedure. Wie onbekend is met de regels, ziet al snel op tegen het traject van inschrijven op aanbestedingen. Aanbestedingen hebben namelijk een slechte naam. De procedures zijn traag en star en er is geen normaal gesprek over maatwerk mogelijk. Dat frustreert iedere professional die het liefste maatwerk levert. Toch is het ook bij aanbestedingen mogelijk om wel degelijk maatwerk te leveren. De manier waarop je aanbiedt, is alleen anders dan je gewend bent.

Schaken versus dammen

Regulier verkopen aan consumenten of B2B kent een dynamiek die te vergelijken is met een potje dammen; wit begint, zwart wint. Iedere steen kan hetzelfde zetten en wie de meeste dammen scoort, heeft gewonnen. Verkopen aan de overheid is veel meer een schaakspel. Er zijn veel verschillende stukken waarmee je diverse soorten zetten kunt doen. Bovendien is de inzet de hoofdprijs: de koning.

De sleutel tot succesvol inschrijven op aanbestedingen ligt in een combinatie van slimme strategie, sterke prijsstelling en rake formuleringen. Maar het begint allemaal met basiskennis over de spelregels. Wie de basiskennis mist, zet zichzelf namelijk onherroepelijk buitenspel.

Wil jij ook weten hoe je succesvol kunt inschrijven op aanbestedingen? Zoek je meer overheden om aan te leveren maar weet je niet waar je de opdrachten kunt vinden? Heb je moeite met het doorgronden van de uitvraag? Meld je dan nu aan voor onze speciale stoomcursus.

In de stoomcursus inschrijven op aanbestedingen brengen we je op praktische wijze de belangrijkste spelregels van aanbesteden bij. En de slimste trucjes om eromheen te laveren. Waar je als amateur binnenkomt, loop je aan het eind van de dag als een professional de deur uit, gewapend met een berg praktisch toepasbare kennis zodat je meteen kunt beginnen met succesvol inschrijven op aanbestedingen.

Onderdelen training

 • Aanbesteden, waarom moet het en wie doet het?
  Waar vind ik opdrachten?
  Hoe bepaal ik mijn kansen?
  Slimme vragen stellen in de inlichtingenronde
  Basisbeginselen van aanbestedingsrecht
  Beoordelingsmethodieken en hun kansen
  Slimme trucs uit de professionele inschrijfpraktijk
  Valkuilen en veelgemaakte fouten

Reviews van cursisten

Henri S.

``Zojuist een training gevolgd bij Ireen Boon, zeer tevreden over. De training was leerzaam waarbij Ireen direct voorbeelden bespreekbaar maakte uit de praktijk. Ireen weet de wat taaie stof over aanbesteden levendig en leuk te maken en inzichtelijk te maken waar winst te behalen valt. Zin in de volgende aanbesteding!``
Paul M.

``Mijn review voor concurrenten is: niet beginnen aan hulp van Trias Politica Advies! Jullie zijn mijn geheime wapen om aanbestedingen te winnen, ik kijk wel lelijk uit voor ik jullie aanprijs en anderen help om ook beter te scoren:)``

Liever de E-learning volgen?

Leer jij liever in je eigen tempo zonder anderen om je heen? Check dan onze E-learning. Start vandaag nog!

Over de docent:

Docent mr. drs. Ireen Boon

mr. drs. Ireen Boon is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Bijzondere belangstelling: stakeholderanalyse, aanbestedingen voorkomen, strategische vragen stellen, (tender)teksten schrijven, besluitvorming beïnvloeden, publieke opinie mobiliseren.

Actie:
Boek nu en ontvang 3 uur gratis advies van onze experts bij je eerstvolgende aanbesteding.

Inschrijven

Eerste hulp bij aanbestedingen winnen
Datum