Visie

De overheid is geen bedrijf. Verkopen aan de overheid werkt daarom anders dan je gewend bent van B2B of B2C situaties. Om te beginnen, draait het bij de overheid niet om geld, maar om beleid. Een ander belangrijk verschil is de taal. Het jargon van de overheid is een taal op zich. Wie de taal van de overheid niet spreekt, loopt vroeg of laat vast in ogenschijnlijk ondoorgrondelijke procedures. En dat is zonde. Want omgekeerd geldt dat als je eenmaal weet hoe het wél werkt, de hele overheid aan je voeten ligt en je zelfs aanbestedingen kunt voorkomen en beïnvloeden.

Trias Politica Advies is in 2009 opgericht door Ireen Boon vanuit de overtuiging dat verkopen aan de overheid een vak apart is en dat iedereen het kan leren. Hoe? Door te kijken naar de context, te focussen op het voortraject en je te verdiepen in de overheid als klant. Het lezen van beleidsstukken is misschien niet per sé leuk, het biedt je wel onschatbare voorkennis. Kennis waarmee je trefzeker inschrijft en de opdracht daadwerkelijk scoort. Kennis ook, waarmee je een opdracht ziet aankomen lang voordat hij op TenderNed verschijnt. Focus op het voortraject. Get the bigger picture.

Focus op het voortraject, get the bigger picture

  • De taal van de overheid

    Bedrijven leren we te communiceren in de taal van de overheid zodat commerciële aanbiedingen door de overheid worden herkend als de juiste oplossing voor een publiek vraagstuk.

  • Datadriven consultancy

    Wij achterhalen de vraag achter de vraag in onze database en weten als eerste wanneer welke opdrachten op de markt gaan komen zodat onze klanten een voorsprong hebben in tijd, voorbereiding en kennis.

  • Voorsprong op TenderNed

    Toekomstige aanbestedingen volgen wij op de voet waardoor wij weten wanneer belangrijke beslissingen worden genomen. Onze klanten adviseren wij op maat over de te voeren lobbystrategie in de fase vóór publicatie op TenderNed.

Specialisten met praktijkervaring

Aan Trias Politica zijn specialisten verbonden die hun sporen hebben verdiend op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven. Wij kennen de structuur van de overheid, haar besluitvormingsprocessen, de stakeholders en de belangen. Met die kennis helpen we bedrijven hun weg te vinden naar meer omzet, meer invloed en meer kansen bij de overheid.
Kantooroverleg

Tijdens ons wekelijkse kantooroverleg kijken experts vanuit verschillende invalshoeken naar jouw vraagstuk. Zo heb jij brede advisering.

4 ogenprincipe

Twee zien meer dan een. Daarom hanteren wij altijd het vier ogen principe. Er kijkt dus ook een andere adviseur mee dan degene die jou begeleidt.

Integriteit

Je informatie is veilig bij ons. We werken nooit voor concurrenten op dezelfde tender. Ook niet met 'Chinese Walls' dus.

Planning

Afspraak is afspraak, wij houden ons altijd aan de afgesproken planning. Zo verlies jij geen kostbare tijd.

``Door de training en begeleiding gaan we gestructureerder en meer methodisch te werk. We stellen betere vragen en schrijven scherpere voorstellen.``
Bart Verhagen Directeur RadarGroep en RadarVertige
``Met de goede begeleiding en adviezen van Trias Politica wonnen wij meerdere aanbestedingen.``
Wilbert van den Braak Directeur Inpladi BV
``Door Trias Politica hebben wij niet alleen de grootste Europese Aanbesteding tot nu toe gewonnen, wij hebben ook geleerd hoe we onze teksten nóg kritischer kunnen beoordelen zodat deze uiteindelijk SMART zijn.``
Gracia Derckx Directeur By Acte

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Bel, mail, chat of vul het contact formulier in. We helpen je zo snel mogelijk en altijd binnen 24 uur.
Contact